9 Zaken Selectiecriteria – Fabrice Grinda

9 Zaken Selectiecriteria - Fabrice Grinda

Terwijl ik het invoeren van een nieuwe fase in mijn leven, is de tijd gekomen van mijn oude vertrouwde 9 bedrijf selectiecriteria uit mijn kast te trekken.

De traditionele cliché van de ondernemers is dat ze een idee en visie. Ze bouwen bedrijven om die visie te vervullen. Ik ben niet het type ondernemer.

Ik realiseerde me al lang geleden heb ik miste de creativiteit om te komen met briljante nieuwe ideeën. Eerlijk gezegd mis ik creatieve vaardigheden in het algemeen, waaronder de mogelijkheid om te schilderen, dansen of zingen

Te dekken voor dat tekort, gebruik ik een rationeel denkproces bij het evalueren van business ideeën om te beslissen welke zaken ik zal creëren, investeren in, te kopen of te sluiten. Dit zijn mijn 9 criteria:

1. Ten minste een $ 1000000000 adresseerbare markt

Deze criteria is inherent persoonlijk en hangt af van de ondernemer ’s ambitie, maar er zijn goede redenen om grotere markten te richten:

  • It “is makkelijker om de financiering te verkrijgen
  • Veel Internet bedrijven hebben een bepaalde amont van de vaste kosten, maar beperkt de variabele kosten, dus hoe groter het bedrijf, hoe hoger de nettomarge
  • Ik vind het interessanter om grotere bedrijven te bouwen

Dit betekent niet dat de markt een $ 1000000000 markt moet zijn bij de lancering van het bedrijf, maar dat het de mogelijkheden moet hebben.

Toen ik Aucland gecreëerd, de online veiling markt was klein, maar de offline gebruikt goederenmarkten waren multi-miljard dollar markten in hun eigen recht wat suggereert dat de online markt groot genoeg zou zijn als een bepaald percentage van de handel in online ging.

2. Een geldig business model begrepen uit de slag te gaan

Er is slechts een kans van 5% dat een bedrijf opgericht vandaag de dag nog steeds rond in 5 jaar. Ik heb niet gezien officiële statistieken, maar veel VC’s lijken te geloven dat slechts 0,1% van het bedrijf begon zonder een geldige business model slagen.

It “is zo riskant om een ​​bedrijf te beginnen te maken, ik zou liever hebben alle verwachtingen in mijn voordeel&# 8230; Ik realiseer me dat Google is een teller voorbeeld, maar in een aanstaande post zal ik beschrijven hoe ze geluk hebben gehad.

Ter verduidelijking, door het hebben van een geldige business model bedoel ik begrijpen hoe je gaat om geld te genereren en met een goed gevoel voor de bruto- en netto-marges bij de oprichting van het bedrijf.

3. Vereist geen meer dan $ 2 miljoen in zaaizaad of $ 15 miljoen eerste ronde VC geld

Als het veel vereist, kan het bedrijf ook kapitaalintensieve die kunnen leiden tot teveel verdunning en suggereren dat dit een idee dat gemakkelijker een grote zittende eerder financieren dan een nieuwe start zijn.

4. Een bedrijf waar je een echte kans op een van de topspelers – in ieder geval in de regio u zich richt

Vermijd het invoeren van bedrijven, waar veel spelers goed gefinancierd of waarin de gevestigde ondernemingen hebben een duurzaam voordeel. Dat is niet te zeggen niet voor bedrijven waar er gevestigde exploitanten in te voeren – net maken heb je een moeilijk te rand repliceren op hen – immers Skype deed het bijzonder goed omdat het de telefonie markt gekomen met een drastisch lagere kostenstructuur dan de traditionele telco’s en gebruikte het zijn voordeel.

5. Een schaalbare idee

Dit is weer een zeer persoonlijke criteria. Walmart en Starbucks zijn grote bedrijven, maar ik zou liever niet in een bedrijf waar ik moet een nieuwe winkel te openen om mijn omzet te verhogen omdat het leidt tot een tragere groei en een grotere kapitaaleisen. Internet bedrijven zijn magisch als ze geven u de mogelijkheid om te bouwen en te groeien internationale bedrijven in een record tijd – kijk maar naar wat Google, eBay, Skype en vele anderen bereikt in minder dan 10 jaar – in sommige gevallen in minder dan 5 jaar!

6. Een bedrijf met weinig of geen risico van desintermediatie en / of margedruk door leveranciers en / of klanten

U bent in een veel veiliger positie als u veel groter dan uw klanten en / of leveranciers. Walmart oefent een enorme druk op zijn leveranciers die veel kleiner is dan het is zijn en afhankelijk van de verkoop. eBay kan ook continu de prijzen te verhogen op zijn verkopers – die geen van alle is op een zinvolle positie om terug te vechten op zijn eigen. Zingy geschonden deze criteria en dit is een van de belangrijkste redenen waarom ik het bedrijf verkocht als ik haatte zo veel van de inkomsten afkomstig van de top 3 luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten en het deel van de kosten die door de top muzieklabels.

7. Een bedrijf dat in een snel groeiende markt

Een opkomend tij roept alle boten. Groeiende markten genereren van meer belangstelling van de pers, consumenten, klanten en leveranciers. Bovendien, als je winnen aandeel in een snel groeiende markt, dit kan exponentiële groei te creëren.

8. Een idee dat ik weet hoe uit te voeren of kunnen leren hoe ze uit te voeren op

Voor nu zal ik waarschijnlijk richten op technologie ideeën als ik een duidelijk comparatief voordeel op het gebied zoals ik het begrijp technologie en knowhow om de technologie organisaties beheren. Dit sluit waarschijnlijk biotechnologie voor mij – als vijf teams me presenteren hun behandeling voor prostaatkanker kan ik u vertellen welke de beste presenteert en heeft de handigste Powerpoint presentatie, maar ik kan ’t echt zeggen die het best geplaatst om te winnen.

9. Een idee dat ik graag en willen doen!

Een van de sleutels tot geluk en succes in het leven is om dingen die je lief te hebben en ongeveer hartstochtelijk bent doen&# 8230;

Een paar dingen op te merken:

Zoals je kunt zien, heb ik niet noemen toetredingsdrempels als een bedrijf selectiecriteria. Hoewel het leuk zou zijn om in een positie om sterke belemmeringen voor de toegang van de krijgen gaan – het ’s relatief zeldzaam te zijn in een positie om een ​​duurzame toetredingsdrempels vanaf het begin hebben vooral omdat het wordt steeds makkelijker om technologie te dupliceren . of zelfs in de buurt van vele patenten ik geef de voorkeur om zich te concentreren op het bouwen van de belemmeringen voor de toegang met het bedrijfsleven – het feit van de exploitatie van een bedrijf – met klanten, leveranciers, aandacht van de pers, het creëren van een merk – creëert toetredingsdrempels.

Ook u kunt bestellen hier.

Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vier × drie =